Kombinationstest

Vejledning

Det er vigtigt at du læser denne vejledning grundigt igennem inden du starter!

Dette er en række af tre tests, konstrueret af Andrew Lankin fra Hviderusland, som har til formål at måle folks evne til at løse forskellige typer af opgaver. De tre tests består hver især af 27 spørgsmål, som præsenteres løbende både i form af grafisk animerede og statiske opgaver, hvor man bl.a. skal søge den logiske fortsættelse på en sekvens af fx. tal eller figurer. De enkelte opgaver er formuleret på engelsk, men det bør være muligt at gennemføre testen uden de store engelskkundskaber, hvis blot man kender lidt til fremgangsmåden i sådanne tests.


Disse tests er vurderet som værende 7. bedste online tests i en international undersøgelse.
 

Man har 60 sekunder til hver af de 27 opgaver, hvilket med andre ord vil sige, at hele testen normalt gennemføres på omkring 20-25 minutter. Den endelige bedømmelse af din IQ påvirkes ikke af, hvor hurtigt du svarer, når blot du har afgivet dit svar indenfor tidsgrænsen. Det er dog muligt at vinde ekstra tid i hver af opgaverne ved at trykke på "Timer", men derved forringes din samlede score med ét IQ-point for hver gang.

Som nævnt er flere af opgaverne animerede. Dvs. for at løse de pågældende opgaver skal man føre musen hen over de forskellige elementer eller figurer for at erfare hvorledes de ændrer form eller farve. For at dette virker skal du have installeret Shockwave Flash på din computer - har du ikke det, kan du downloade den ved at trykke på knappen herunder (det tager højst 2 minutter).

Efter at have løst alle opgaverne udregnes din IQ ved at trykke på knappen "Results" i panelet til højre for selve opgaverne. Bemærk at testenes sværhedsgrad stiger mærkbart fra test nr. 1 til test nr. 3, men allerede fra den første test er det en god idé at sørge for de bedst mulige betingelser, så man undgår at blive forstyrret - dine evner vil blive sat på en alvorlig prøve......

Når du er klar starter du testen ved at trykke herunder og derefter vælge den midterste knap ved navn "Test" i startbilledet:

Start test nr. 1

Start test nr. 2

Start test nr. 3